Tillbaka till forntiden

Min allra käraste trotjänare, den som alltid finns där och ställer upp i alla väder, svek mig igår. Jag syftar på min dator, alltså. Nästan fyra år av perfekt samspel och helt plötsligt gick grafikkortet och dog. Det är i sådana situationer som man inser hur utelämnad man är. Hur mycket tillförlit man sätter till tekniken och framför allt, hur svårt det är att leva utan den. Jag erkänner dock villigt att jag kände mig ganska fånig när jag satt och snyftade i köket med en kopp te i handen och en pojkvän som försökte trösta, men samtidigt såg väldigt skeptisk ut. ”Gråter flickor över allt?!”, sa hans konfunderade blick.

Hela min måndagförmiddag har ägnats åt att försöka hitta på saker att roa mig med som inte kräver dator. Att baka bröd, läsa romaner, bläddra i kokböcker, pussa på katten och ta långa promenader fungerade även i en analog verklighet. Hallelujah!

Ännu en fördel med att leva utan dator är att man tvingas inse sanningen. Sanningen som man länge förnekat. Länge, länge. Hela barndommen faktiskt. Småbröder är bra att ha! Speciellt när de är tokiga i datorer. Med hjälp av en lillebror, lillebrors bil och ett nytt grafikkort är ordningen återställd. <3

Nu blir det brödbak för hela slanten. Sedan yoga och Inför Eurovision Song Contest på SVT tillsammans med mannen i mitt liv.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2012/04/23/tillbaka-till-forntiden/

Kommentera

Your email address will not be published.