Nytt i skåpet: Orrefors & Kosta Boda

Efter trippen till glasriket blev jag plötsligt helfrälst i glas. Har man sett den ansträngning som ligger bakom att tillverka ett enda vinglas går det inte att bli annat än imponerad av den skicklighet och känsla som ligger bakom varumärken som Orrefors och Kosta Boda. Ett svenskt kulturarv som tyvärr är på utdöende.

Att det fanns outlets på bruksområdet som inte bara erbjöd otroliga produkter, utan otroliga produkter till otroliga priser gjorde att jag fick med mig en hel drös nya kärlekar hem.

 

Stor skål på fot ur serien snö (utgått) av Orrefors. Kommer att göra sig riktigt bra på julbordet med nötter eller frukt i.

Stort glas ur serien Hotto, Orrefors. Glasen, som är speciellt anpassade för att klara även varma drycker, har länge legat på min lista över produkter som jag INTE gillar. På marknadsavdelningen blev vi bjudna på te ur dessa glas och efter att ha sett dem ”in action” har jag gjort en riktig u-sväng. Glasen är fantastiska! Värmetåliga som tusan och fantastiskt fina till både te, latte och kylda drinkar.

Champagneglas ur serien Dizzy Diamond, Orrefors. Just champagneglas tycker jag att man kan vara lite ”wild & crazy” med. Champagne är lyx, flärd och glamour – varför servera den ur tråkiga glas? En av Orrefors absolut vackraste servisglasserier.

Apa ur Ludvig Löfgrens serie My Wide Life för Kosta Boda. Vem vill inte ha en apa i glas hemma?

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2012/11/15/nytt-i-skapet-orrefors-kosta-boda/

Kommentera

Your email address will not be published.