Födelsedagsnojja

Även om jag de senaste veckorna slängt ur mig fraser som ”jag tänker inte fira min födelsedag” och ”det enda jag tänker göra på födelsedagen är att ligga gömd under sängen och hoppas att den snart tar slut” så erkänner jag härmed att jag faktiskt längtar en smula. Samtidigt som jag fasar för det. Som barn älskade jag födelsedagar men efter att ha passerat tio blev det mest en jobbig grej. Press på att fira på ett speciellt sätt, oron för vilka som skulle säga grattis och vilka som inte gjorde det. Och vem kunde man bjuda på kalas utan att bli mobbad? Jag avskydde det. Efter tjugo har dock födelsedagarna fått tillbaka lite av sin charm. Den senaste veckan har jag planerat och fixat och donat för att min dag ska bli optimal. Nu på kvällen stod jag till exempel och bakade cupcakes som jag ska bjuda på på jobbet imorgon.

Receptet för en lyckad födelsedag är dock att följa sina känslor. Är det en dag om året då man har rätt att vara egoistisk och göra precis som man själv vill så borde det ju vara på ens födelsedag! Därför har jag bestämt mig för att spendera dagen med mannen i mitt liv. Enbart. Släktkalasen får vänta till helgen och den traditionella restaurangmiddagen med föräldrar och broder förpassas till nästa vecka.

I en släkt med starka viljor kan egoism dock mötas med blandade reaktioner. Som idag när min farmor ringde och berättade att de hade bestämt att de skulle äta lunch med mig imorgon. – Tyvärr, sa jag. Jag är redan uppbokad. Kan vi ta det en annan dag? Det kunde vi inte. Och därför kvittar det.

Nu tänker jag spendera mina sista timmar som 23-åring med att kolla på Tunnelbanan, läsa lite och sedan sova. Vi ses imorgon, bloggen. En ny dag i mitt nya 24-åriga liv!

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2013/02/13/fodelsedagsnojja/

1 ping

  1. […] det, som tonåring avskydde jag det och hade ångest varje gång februari började närma sig. Men efter 20 vände det. Helt plötsligt älskar jag att fylla år igen! En dag om året tycker jag om att stå i centrum, […]

Kommentera

Your email address will not be published.