Åh, vilken helg!

Måste skryta lite och berätta att min helg varit världsbäst! I alla fall så världsbäst som den kan bli när man har överdrivet mycket skolarbete att ta itu med. Jag hade i alla fall en riktigt underbar långhelg. Slutade jobba 14 i fredags och börjar inte förrän 9 imorgon. Det är lyx!

Eftersom fredagskvällen ägnades åt plugg fick lördagen bli min lediga dag. Jag sov länge och låg sedan i sängen större delen av förmiddagen och kollade på Svenska Händelser och andra spännande serier. Kissekatten myste på min mage och livet var allmänt bäst. När jag väl tog mig ur sängen var det för att ta en promenad i det soliga, men kalla vårvädret.

Vid ett var det dags för dagens enda plikt: repetition med symfoniorkestern. Då dirigenten blivit halvt döv på grund av kraftig förkylning fick en annan man rycka in och dirigera. Ny dirigent dagen innan konsert är ingen hit. Han var i alla fall duktig, men väldigt petig och inriktad på stråk. Som blåsare spenderade jag mest tiden med att insupa doften av kyrka, beundra den vackra arkitekturen och lyssna på stråkslingor som tragglades om och om igen. Kul i en kvart, men skönt när det var över. På kvällen lagade jag fiskgryta till mig och Joakim och avnjöt den ihop med ett glas vin. Avslutade dagen i soffan med popcorn (Willy’s levererar!) och Smartare än en femteklassare.

Söndagen blev ingen vilodag. Jag sov visserligen lite längre än vanligt men sedan var det stenhårt plugg som gällde. Vid tre hoppade jag i konsertkläderna (svart spetsklänning, svart kofta och svarta strumpbyxor – temat var svart) och åkte till kyrkan för genrep. Ordinarie dirigent var på plats igen. Efter att ha repat bjöds det på fika innan det var konsertdags. Jag tror egentligen att vi uppförde Beethoven bättre förra gången vi spelade honom, men akustiken i kyrkan gjorde att det lät förträffligt ändå. Jag fick kämpa lite i början då jag kom in helt fel och hade svårt att komma rätt till slut gick det riktigt bra. Stolt tant!

Idag har det inte heller varit någon glamourös dag. Massor av plugg, en liten promenad och ännu mer plugg. Men nu är jag i det närmaste färdig med den ena uppgiften. I veckan ska jag bara prestera en hemtenta också, men den är bara på 2 sidor så jag känner ingen större press.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2013/04/08/ah-vilken-helg/

Kommentera

Your email address will not be published.