Galej helg.

Vid det här laget har du kanske förstått att jag är en mys-galen typ som tycker att den optimala fredagskvällen spenderas i soffan snarare än på dansgolvet med klackarna i taket. Men någon gång händer det faktiskt att Tant Carin beger sig ut i nattlivet. I fredags gick jag på after work med två kollegor. Det blev av en slump väldigt mansdominerat. Sex killar (varav tre hetta Johan) och jag. En stund kändes det också löjligt stereotypiskt då de drack öl och åt blodiga köttbitar medan jag tog en sallad och blev bjuden på den ena drinken efter den andra… En trevlig kväll, mot alla odds. Vid nio blev jag dock tråkig och förnuftig och gick hem för att få lite sömn innan lördagens arbetspass.

Inte heller lördagen blev traditionell då jag var bjuden på födelsedagskalas. Jag gick dit lite motvilligt, då det var en familjetillställning och jag, som bekant, inte drar jämt med alla parter av släkten. Födelsedagsbarnet (min far) hade fått välja maten; tacopaj och marängtårta. På kvällen var jag allmänt sur och gnällig, vilket Joakim bemötte med kinamat och en chipspåse. Inte så dum kväll det heller.

Idag, helgens enda lediga dag, har jag farit runt och försökt göra tusen saker på en gång. Baka veckans bröd (jag har slutat äta köpebröd…), införskaffa nya krukväxter, plocka fram lådan med alla höstkläder, städa, ha lite ångest inför veckans skoluppgift och ligga i sängen och läsa med en katt på magen.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2013/09/15/galej-helg/

Kommentera

Your email address will not be published.