Alla helgona-helgen

I lördags hade jag en liten bjudning hemma hos mig. Jag gillar att fira opretentiöst. Tre rätters och snobbiga viner är inte min pryl. Det är mycket charmigare att ställa fram lite snacks och dricka och sedan laga maten tillsammans med gästerna. Vi slängde ihop en fantastisk gratäng på sötpotatis och jordnötter som serverades med stekta tzay-bitar (vegetariskt sojakött). Lagom krävande och gott om tid att sitta ned och umgås medan gratängen var i ugnen.

Till efterrätt hade jag bakat cheescake. Bjöd dessutom på te och estnisk irish coffe. Kaffe, ovispad grädde och en skvätt Vana Tallinn likör. Succén var given!

Igår befann jag mig i matkoma och drömde om att gå ut och promenera riktigt långt. Ösregn satte stopp för den drömmen. Istället låg jag nedbäddad och kollade på sista avsnittet av Sherlock, nyaste Downton Abbey och lite Air Crash Investigation (jag är en nörd!).

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2013/11/04/alla-helgona-helgen/

Kommentera

Your email address will not be published.