Pysseldag

Det kliar i fingrarna nu. Jag vill julpyssla! Plocka fram tomtar, tända adventsljusstakar och dricka glögg. Men jag har lovat mig själv att hålla ut tills helgen…

Lite smygstart blev det idag ändå. Letade fram julmusik på Spotify. En härlig blandning av knastrig Frank Sinatra och Nat King Cole och nyinspelade manskörer. Sådan ska julen vara: innerlig, mysig och storslagen. Allt på samma gång. Med musiken ordnar skred jag till verket. Planterade hyacinterna som jag köpte i söndags. De står nu prydligt nedstuckna i en grön Aalto-vas. Passade också på att planera årets första adventsmys i huvudet. Jag tänker bjuda på äppelglögg, cake pops på pepparkaka och vit choklad samt någon variant av apelsinkola.

När jag ändå var i pysseltagen plockade jag fram den stora lådan med gamla negativ och började scanna in dem. Jag har knäppt ett par rullar genom åren, men aldrig orkat gå igenom och överföra alla till digitalt format. Nu är det gjort. Återstrå bara att redigera, sortera och lägga upp på Flickr. Förvänta er inga stordåd, det tog fem år för mig att scanna negativen…

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2013/11/27/pysseldag/

Kommentera

Your email address will not be published.