2013 i backspegeln: Del 1

Januari:

Jag började året med att vara trött, stressad och sjuk. Kände mig osäker på min kropp och lovade mig själv att börja motionera och äta nyttigt, vilket bara slutade i ångest över att jag inte motionerade och åt nyttigt.

Genomförde en stor vårrensning och rotade igenom alla skåp och garderober i jakt på saker jag inte älskade och använde. En vana som jag tänker fortsätta med nästa år. Livet känns lättare när man inte är omgiven av skräp.

IMG_20130130_213823

Jag hittade en bortglömd teakbyrå i mina föräldrars klädkammaren. Den fick genast flytta in hos mig. Jag tog mig även tid att hänga upp String-telefonhyllan som jag fyndat under hösten.

Blev inbjuden till pressvisningar hos Fiskars (Iittala, Rörstrand, Höganäs mfl) och Orrefors / Kosta Boda. Tillsammans med ett par kollegor fick jag klämma och känna på vårnyheterna långt innan de nådde handeln. Blev speciellt förtjust i de gröna Nappula ljusstakarna från Iittala och glasflaskorna ur serien Celebrate från Kosta Boda.

IMG_20130227_153602

Månadens fynd: En hög Aalto-vas i klarglas som var fylld med tulpaner hela våren

Februari:

Fortsatte att vara stressad och sjuk och blev sjukskriven får första gången i livet. Vila gjorde gott och efter detta blev jag en friskare och gladare person.

IMG_20130215_200423

Blev 24 år gammal och ägnade dagarna innan födelsedagen åt att baka och nojja mig. Födelsedagen blev superlyckad med många gratulationer, fin mat och massor av kärlek. Jag var rusig och lycklig i flera dagar efteråt.

Månadens fynd: Massor. Den prickiga klänningen som jag köpte i en komissionsbutik och allt fint som fanns i mina födelsedagspaket. Nappula-ljusstakar, serveringsbestick i Focus de Luxe och fina 60-tals vaser.

IMG_20130223_154308

Mars:

Firade 3 års jubileum med lägenheten och skrev ett tårdrypande blogginlägg om hur det är att flytta hemifrån.

Pluggade kriskommunikation på distans. Älskade ämnet, men svor över arbetsbördan.

IMG_20130217_130801

Födelsedagarna följde varandra. Jag bakade mängder av kakor och bakverk och klurade ut fyndiga presenter som jag slog in på kreativa sätt.

Började spela symfoniorkester igen och repade Beethoven varje tisdag.

I slutet på mars for jag till New York för att fira min mammans 50 års dag. En resa som jag aldrig glömmer.

IMG_20130227_203736

Månadens fynd: Nya Dr Martens kängor som införskaffades i New York, till en bråkdel av det svenska priset. Och alla tulpanbuketter som hjälpte mig genom vinterdeppet.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2013/12/30/2013-i-backspegeln-del-1/

Kommentera

Your email address will not be published.