Nyårslöften – pepp eller press?

Jag är trött på alla krav vi, och framförallt vi kvinnor, ställer på oss själva. Det finns alltid någonting att dissekera, något att avsky, något som måste förbättras. Ett nytt år, som skulle kunna leda till en nystart och nya chanser försvinner i ångest över kroppsfett och otillräcklig träning. Nyårslöftena slår tillbaka och blir till negativitet och dåligt samvete över att vi, åter igen, inte kan hålla det vi lovat.

I år vill jag börja positivt istället. Sluta vara så hård mot mig själv, sluta oroa mig och sluta känna att jag inte räcker till. Jag vill drömma stort och förverkliga saker jag länge drömt om.

2014 vill jag:

 • Lära mig sy
 • Se Rom, Budapest och Wien. Och återvända till London och Berlin.
 • Ta examen
 • Fortsätta förbättra min estniska
 • Konsumera mindre nyproducerat och mer second hand
 • Flytta till en större lägenhet, i en ny stad
 • Promenera i ljumma sommarkvällar
 • Fotografera mer
 • Klä mig mer kreativt och mindre praktiskt

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2014/01/05/nyarsloften-pepp-eller-press/

4 pingar

 1. […] av mina nyårslöften i år var att konsumera smartare. Mindre nyinköp, mer second hand. Ett kvartal senare har det […]

 2. […] filosoferade över nyårslöften och lovade en himla massa saker. En del förverkligade jag under året, mycket bär jag med mig in […]

 3. […] nästan exakt ett år sedan skrev jag ”I år vill jag börja positivt istället. Sluta vara så hård mot mig själv, sluta oroa […]

 4. […] har förfasats över nyårslöften på bloggen under de senaste fem åren. Kallat dem för ”nya chanser att försvinna i ångest över kroppsfett och otillräcklig träning” och reflekterat över varför vi gör allt så svårt för oss när vi väljer att nystarta […]

Kommentera

Your email address will not be published.