Undantagstillstånd

Jag är otroligt trött på vintern! Snö som vräker ned på kvällen och blir till sörja under dagen. Grå himmel. Mörker. Fnasig hy, nariga läppar och frissigt hår som är omöjligt att tämja. Tjocka tights eller byxor plus oformlig vinterjacka för att inte förfrysa väsentliga kroppsdelar.

Det råder undantagstillstånd nu. Varje lite sak som piffar upp vardagen är tillåten! Semlor och vin mitt i veckan. Glasstårta till kvällsmat eller spontan tröstshopping. Kosta vad det kosta vill.

Jag fyller min vardag med ljus genom att spenderar ledig tid med symaskinen och är halvvägs igenom mitt första projekt: ett lapptäcke. Det låter proffsigt, men egentligen är jag en total nybörjare. Mina erfarenheter av sömnad kommer från mellanstadiets onsdags eftermiddagar. Det enda jag minns såhär  i efterhand är skräcken för lärarinnan. En mycket barsk, äldre dam som ingen satte sig upp mot. Att tvingas gå fram till hennes skrivbord när man sytt fel, eller ännu värre, förstört nålen på symaskinen fick den bråkigaste elev att darra. Barndomens golgatavandring.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2014/02/20/undantagstillstand/

Kommentera

Your email address will not be published.