The most wonderful time of the year

Jag längtar ihjäl mig till advent. Vill ha ljusstakar i fönstren, glögg på spisen och tomtar i varje hörn. Men jag ska inte tjuvstarta. Julkänslan är flyktig nog ändå. Ett enda ljus och en julsång och sedan kan man landa i verkligheten igen. Jag vill leva i min vilda fantasivärld där julen är mystisk och förväntansfull. Precis som när man var barn.

Livet rullar på. Min katt har återhämtat sig efter sin operation och jag ägnar dagarna åt att plugga ekonomistyrning och marknadsföring. Och sälja julklappar. Syr lapptäcken och försöker lapa solljus på lediga stunder.

Förra veckan var jag på en trevlig vinprovning, men som vanligt låg kameran hemma i väskan. Sex olika rieslingviner från en vingård i Tyskland provades, ackompanjerade av fantastiskt god mat. Ett litet ljus i höstmörkret. Ett minne att bära med sig när dagarna känns långa och värmen och ljuset långt, långt borta.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2014/11/20/the-most-wonderful-time-of-the-year/

Kommentera

Your email address will not be published.