Bloggjulkalendern, lucka 9: En bild från din skola/arbetsplats

I dagens julkalender bjuder jag på tre(!) bilder från min kombinerade skola och arbetsplats. Mitt skrivbord, med andra ord.

DSC_0024

Skrivbordet i sig är en gammal relik från mitt flickrum. Massivt, träigt och ytterst praktiskt. Fast inte så vackert.

Jag gillar att ha det lita sådär lagom stökigt, men samtidigt överskådligt när jag studerar. Och med saker nära till hands. Längst till vänster skymtar till exempel min lilla hög med lexikon. Ett på engelska och ett på estniska. Till höger finns min livsviktiga kalender och laserpennor att distrahera katten med när hon blir för närgången.

Att plugga utan dryck är mer eller mindre otänkbart. Minst en kopp/mugg med kaffe eller te finns alltid inom räckhåll. Tekoppar äger jag hundratals, men kaffe dricker jag alltid i en liten Mira Mare-kopp från Rörstrand. Loppisfyndad, såklart.

DSC_0026

Pryttlar har jag i överflöd. På skrivbordet bor en uggla i glas från Målerås (klokhetens fågel, liksom) och en rysk-ortodox ikon som ska föreställa kunskapens skyddshelgon. I juletid har jag också sällskap av lucian ur Lisa Larssons Adventsbarn-serie för Rörstrand. För övrigt den enda Rörstrand-produkt som fortfarande tillverkas i Sverige. Den gröna saken till höger är en okarina som jag köpte när jag var nio och besatt av Zelda-spelet Ocarina of Time. DSC_0028Inom räckhåll finns också aktuell kurslitteratur och en hög med post-it lappar av varierande läsbarhet. Doftljuset (min tillfälliga besatthet) är allergivänligt och heter Campfire Marshmallow. Doftar fantastiskt av cederträ.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2014/12/09/bloggjulkalendern-lucka-9-en-bild-fran-din-skolaarbetsplats/

Kommentera

Your email address will not be published.