Bloggjulkalendern, lucka 22: En bild som du tycker är din finaste i år

Nu sätter bloggjulkalendern mig på prov igen. Egentligen har jag redan postat min finaste bild från i år. Den dök upp redan i den sjunde luckan.

IMG_20140525_235007

En annan bild som jag tycker mycket om är denna. Ironiskt nog är den raka motsatsen till min verkliga favoritbild som är grå, vemodig och mörk. Denna bär något mjukt och lättsamt över sig.

Motivet är blommande ramslök. Denna fantastiska, sällsynta lökdoftande blomma som trivs bäst i kalkhaltig jord. I stora mängder hittar man den i princip bara på Gotland, och på Kinnekulle, där bilden är tagen. Hela Kinnekulle är magiskt. I folkmun kallas kullen för ”det blommande berget”. I min barndom var vi där varje sommar. Jag minns hur vi åkte bil på vindlande småvägar och när man vevade ner rutorna slog den milda lökdoften emot en. Än idag måste jag besöka Kinnekulle minst en gång varje sommar. Helst en kväll i juni, när ramslöken blommar och solen sakta sjunker i Vänerns vatten.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2014/12/22/bloggjulkalendern-lucka-22-en-bild-som-du-tycker-ar-din-finaste-i-ar/

Kommentera

Your email address will not be published.