Den svårare nystarten

Varje år reflekterar jag över varför nyår har blivit en symbol för nystart. Rent logiskt förstår jag att ett nytt år mer eller mindre automatiskt förknippas med nya möjligheter och överraskningar. Men varför ska vi göra det så svårt för oss? Börja motionera i kallaste midvinter, äta nyttigt när tillgången på bra grönsaker är som minst och ta oss ann nya projekt när vintermörkret gör att energin är i bott.

Det är inte konstigt att så många nyårslöften förblir ouppfyllda när vi inte ger oss själva goda förutsättningar för att uppfylla dem. Tror vi att vi, genom att börja när det är som svårast, ska få medvind till sommaren när förutsättningarna är på vår sida? Jag gissar att hälften av alla nyårslöften överges redan innan februari anlänt. Besvikna och ledsna törstar vi oss med chipspåsar och en och annan tröstcigarett. Hoppar över gymmet och köper hämtpizza efter jobbet.

Nej, tacka vet jag hösten. Den bästa nystartstiden. Vid nyår lovar jag mig själv återhämtning och vila, inte dieter och atletiska övningar.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/01/03/den-svarare-nystarten/

Kommentera

Your email address will not be published.