Stormen Egon och guld som blev till sand

Vilken helg det har varit ut vädersynpunkt! 15 minusgrader och en decimeter i fredags. Blötsnö som föll så tätt att det knappt gick att se fem meter framför sig i lördags. Och sedan plusgrader och stormen Egen som förvandlades till en orkan där jag bor. Fönsterrutorna skallrade hela natten och utanför knäcktes träd och tak slets av från byggnader. Ytterdörren till min trappuppgång gick sönder och regn och blåst letade sig in i entrén. Igår var det åter snö och minusgrader för att sedan gå över till tio plus och hällregn under dagen. Nu ikväll finns det inte så mycket som en snöflinga kvar på marken.

Igår for jag och Joakim in till Göteborg för att spendera en heldag tillsammans. Vi tog bilen och E6:an in och nalkades Göteborg norrifrån. Överallt hade träd knäckts. Skyltar välts och flaggstänger hävts omkull. Vattennivån i Göta älv var hög och överallt fanns spår efter Egons framfart. Naturen är allt bra mäktig ibland.

Vi började med ett stopp på IKEA i Bäckebol. Det blev en obligatorisk fika (kaffe och kanelbulle, respektive årets första semla) innan vi snabbt gick igenom hela varuhuset. Stora kunder var vi båda. Jag köpte en tesil för en femma och Joakim slog till på en glödlampa. Häpnadsväckande inköp. Sedan drog vi in till centrum. Joakim ville till Lush för att köpa schampokakor och jag fick uppbringa alla viljestyrka jag hade för att inte plocka på mig en hel korg med tvålar och cremer från reabordet. Jag lyckades motstå.

IMAG0456

Klockan började närma sig lunch och vi spatserade bort mot Kungstorget och köpte sushi. Det har blivit en liten tradition för oss att alltid äta sushi när vi är i Göteborg tillsammans. Efter lunch var det dags var dagens höjdpunkt. Joakim hade fått biljetter till Göteborgs Operans uppsättning av Kristina från Duvemåla när han fyllde år och nu var det äntligen dags att avnjuta föreställningen. Vi satt på första balkong, vilket är min favoritplats. Balkongerna är lite mysigare och avskiljda från publiken på golvet. Dessutom finns det egen garderob och eget fik så man slipper trängas med alla andra i pausen.

Föreställningen var för övrigt fantastisk. Som alltid. Otroligt duktiga sångare och sångerskor och en scenografi som fick oss att tappa andan. Så genomtänkt och finurligt. Som orkestermusiker är jag i det närmaste besatt av att lyssna på hur väl orkestern utför sitt arbete. I det här fallet kunde jag dock tycka att orkestreringen var en aning tunn. Bitvis var det dock briljant. Som när Oskar Nilsson river loss Guldet blev till Sand och varenda hårstrå på kroppen reste sig en smula. Magi.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/01/12/stormen-egon-och-guld-som-blev-till-sand/

1 ping

  1. […] av musikalen Hair på GöteborgsOperan. Vi är ju typ stammisar där (de senaste åren har vi sett Kristina från Duvemåla, Chess och Barberaren i […]

Kommentera

Your email address will not be published.