Ute på en kulturell mission

Jag flänger runt mycket för stunden. Snart har jag kuskat runt hela Västsverige på mindre än två veckor. I fredagskväll åkte jag och Joakim hela vägen till Vara för att se Kristian och Martin Luuks föreställning ”Får man göra slut med sist syskon?”. Så. Löjligt. Bra. Humoristiskt, tänkvärt, faktafyllt och vemodigt. I en salig blandning. Igenkänningsfaktorn var hög. Så hög att jag på vägen hem fällde (den något pinsamma) kommentaren: ”Jag tror att jag är en en generation yngre, kvinnlig, reinkarnation av Kristian Luuk”.

På tal om kulturella ting så håller min orkester för närvarande på med ett ungdomsprojekt. Vi har satt ihop en repertoar med filmmusik, modern pop och några gamla godingar. Tillslut ska det mynna ut i en gemensam konsert med en skolorkester. Tanken är att locka fler ungdomar att spela blåsinstrument i en orkester. Superkul och jätteviktigt. Jag erkänner dock gärna att det är ovant att lira One Direction istället för Mozart. Favoriterna på repertoaren är temat till Game of Thrones och 80-tals klassikern, tillika Rocky-temat ”Gonna fly now” av Bill Conti.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/03/04/ute-pa-en-kulturell-mission/

Kommentera

Your email address will not be published.