Ditt namn finns på varje sida i min dagbok

Jag är fjorton år och du är min första riktiga kärlek. Het, stark och totalt irrationell kärlek. Vi har aldrig sagt ett ord till varandra. Vi har inte en enda sak gemensamt. Och ändå slår mitt hjärta femdubbla slag så fort du är i närheten.

Du har mörkt hår och blåa ögon. Du har alltid de senaste märkeskläderna och är den vassaste spelaren i skolans fotbollslag. Kanske den bästa i hela staden. Din pappa är lagets tränare och det florerar ett rykte om att ni är dåliga förlorare. Men ni förlorar aldrig. Du går i min parallellklass och din bästis är skolans värsta mobbare. Och jag är hans främsta offer.

Jag är fjorton år, blyg och okysst. Har aldrig varit full, aldrig blossat på en cigarett och vet inte hur man använder mascara. Jag har precis upptäckt rock och har klassens största samling med tv-spel hemma. Varje onsdag går jag lydigt till Musikskolan och övar skalor i en timme. Jag har lärt mig ditt schema i huvudet och vet precis vart jag ska stå för att se dig när du går från rasthallen till lektionen.

Din bästis missar aldrig ett tillfälle att knuffa in mig i ett skåp. Eller ned för en trappa. En gång gömmer han sig på våningen över och spottar på mig när jag går förbi i trappan på våningen under. Men det skulle du aldrig göra. Fast du försvarar mig inte heller. Ber honom aldrig att sluta. I din värld är jag osynlig. Ändå älskar jag dig.

Ditt namn florerar på varje sida i min dagbok. En sönderklottrad rosa sak som jag fem år senare ska slänga i soporna. För att jag inte står ut med all ångest och desperation som den innehåller. För att jag fortfarande är trasig på grund av mobbingen på högstadiet. För att den påminner mig om att vaknade varje morgon i nian och det första jag tänkte var att jag ville dö.

Tolv år senare möter jag dig igen. Du sitter i kassan på Systembolaget i den lilla staden där vi växte upp. Du lever fortfarande kvar på en plats som jag var snabb att lämna. Och den här gången vänder jag bort huvudet. För jag vill inte se dig.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/03/12/ditt-namn-finns-pa-varje-sida-i-min-dagbok/

Kommentera

Your email address will not be published.