Magisk musikhelg

Eurovision Song Contest-nörden i mig jublade i lördags när Sverige tog sin sjätte seger i tävlingens historia! Eurovision har alltid engagerat mig. Det är något fint med att hela Europa enas i en enda stor musikfest. Klyschigt och med rätt låg musikalisk nivå för det mesta. Men jag tror att det är däri charmen ligger…

Jag hade egentligen inga höga förväntningar på Sverige i år. När Loreen vann i Baku var det på något sätt så självklart att vinsten var vår. I år kändes det mycket mer osäkert. Måns och Heroes växte dock enormt för mig under sändningen. Herr Zelmerlöv är så löjligt professionell och numret var så fantastiskt koreograferat. Vilka utmanare fanns det egentligen? Australiens låt var bra, men numret gick inte genom rutan. Ryssland sjöng svajigt och falskt och hur bra är egentligen Italiens bidrag. På riktigt?

När röstningen drog igång var det magiskt. Kan inte minnas sist det var så spännande att se människor runt om i Europa tjata om hur bra (den egentligen rätt kassa) showen varit. När det blev klart att Italien inte gått hem gick det upp för mig att Sveriges faktiskt skulle kunna ta hem tävlingen. Glädjen när vi, poäng för poäng, knappade in på Ryssland var obeskrivlig. När det var tio länder kvar satt jag längst ut på soffkanten och hjärtat bultade så att det kunde hoppa ur bröstet. Och vi gjorde det. Vi vann. Och det var så jäkla rätt…

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/05/25/magisk-musikhelg/

Kommentera

Your email address will not be published.