Snart tar jag mitt pick och pack…

Jag har påbörjat min andra semesterperiod. Hittills har jag haft perfekt semesterväder: mulet, regn och knappt tjugo grader. Underbart för mig som just nu bara vill sitta inne och sy på en höstjacka och spela Heroes of Might & Magic VI. Och så får jag mjuka kattpussar på hakan och ligger i soffan och lyssnar på sommarprat och läser böcker. Finemang.

Imorgon blir det dock dags för omväxling. Jag ska kasta mig ut i världen igen. Årets semester blir något av en logisk fortsättning på förra årets resa till Wien. Kan du gissa vart jag ska? Jag förväntar mig att mötas av en minst lika bra cafékultur, lokalproducerat vin och den fantastiska blandningen av öst- och västarkitektur som den delen av världen erbjuder. Jag är förälskad i Östeuropa!

Nackdelen med att resa bort är att man måste packa. Och packa upp. Både är lika tråkigt. I min familj hade vi gjort packandet till en sport. Varje gång vi reste någonstans tävlade vi i vem som hade minst packning med sig. Den med mest vikt i väskorna blev allmän retad resten av resan. Min far tog det helt till det extrema, som vanligt. På flera av sina affärsresor reste han helt utan incheckat bagage och hade bara ett par rena kalsonger, pass, pengar och en bok med sig. Detta klassar jag dock som fusk. Och så är det ett extremt bökigt sätt att resa om man inte planerar att gå runt i arbetsoverall och bo på hotell med tvättmaskin och löjligt låga priser på kläder. Icke tillämpbart på en vanlig semesterresa i alla fall. Jag reser sällan med mina föräldrar längre, men strävan efter att minimera packningen lever kvar. Min resekompisar brukar förfasas över hur extremt lite jag har i väskan på utresan. Fördelen är att man kan knöka hela resväskan full med te (som i Wien) eller stickade mössor och vantar (som i Tallinn).

Vi ses på andra sidan ledigheten (om jag överlever, blir alltid löjligt flynojig innan jag ska ut och resa, men älskar det så fort planer accelererar på startbanan)!

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/07/28/snart-tar-jag-mitt-pick-och-pack/

Kommentera

Your email address will not be published.