Sytt: ulljacka och med en hemlig färgexplosion i höstrusket

Under semestern roade jag mig med att sy otroligt mycket. Förutom den prickiga klänningen och påsarna som jag visat tidigare så var det stora projektet en kort höstjacka i ullblandning.9 Det roliga med att vara en relativ nybörjarsömmerska är att varje projekt innebär att jag får lära mig en ny teknik eller ett nytt sätt att göra saker på. Den här gången lärde jag mig att sy foder och muddar. Jag vill verkligen uppmuntra er att våga ge sig på projekt som känns lite för svåra. Det är så otroligt utvecklande och tillfredsställande när man lyckas med något som verkat svårt eller till och med omöjligt. Med tid och tålamod klarar du allt! Och dessutom kan det hända att det där du fasat för visar sig vara lätt som en plätt när du väl fått in tekniken.8 Jag har verkligen saknat en kortare höstjacka i min garderob. Tyget köpte jag hos en liten lokal tyghandlare mitt ute på landet utanför en pytteliten stad. Det är en blandning av ull och polyester och supervarmt och mysigt. Till fordret använde jag en överbliven bit av tyget Fredrika från IKEA. Jag tyckte att det var lite roligt att välja ett superfärgglatt foder till en ganska neutral jacka. När man tar av sig den blir det lite som en färgsprakande vitaminkick. Precis vad som behövs i höstrusket!7 Mönstret kommer från Jenny Hellström Ruas bok Sy! och modellen heter Fleur. I grundmodellen är ärmarna trekvartslånga, men jag valde att förlänga dem till normallängd.6 Det jag gillar mest med jackan (förutom att den är kort) är den stora kragen som man kan gömma sig i. Lika snygg nedfälld som uppslagen. Tycker dessutom att det är snyggt med stora kragar som syns även när man väljer att vira in sig i stora halsdukar.5 4

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2015/08/26/sytt-ulljacka-och-med-en-hemlig-fargexplosion-i-hostrusket/

Kommentera

Your email address will not be published.