Dagens syhörna

På torsdagar har jag alltid den stora lyxen att sluta tidigt och vara ledig på eftermiddagen. Torsdagar försöker jag alltid avsätta som fritid. Tid att göra något kreativt eller roligt som jag inte prioriterar under andra vardagar. Idag blev det syhörna.

syhörna

Jag håller på med vid kjol med hög midja i ett grovt, rutigt bomullstyg. Mönstret heter Delphine och kommer från boken Love at First Stitch av Tilly Walnes. Tänker mig att det kommer att bli en perfekt neutral baskjol, samtidigt som den blir tillräckligt lång för att jag ska kunna ha den på jobbet utan att visa hela rumpan för alla kunder när jag plockar upp varor. syhörna

Till min stora glädje (och frustration) får jag ständig pysselhjälp av min fantastiskt gulliga, men oerhört envisa katt. Hon älskar att sy. Ligger på tyget, jagar nåldynan, springer iväg med utklippta tygstycken och gör tokskutt av spelad rädsla så fort jag trycker på pedalen till symaskinen. Och så är hon fruktansvärt söt (och distraherande) under tiden. syhörna

Tyget köpte jag på min favorittygaffär. Den ligger mitt ute på landet, i en övergiven industribyggnad, långt från civilisationen. I en fallfärdig tegelbyggnad finns hyllmeter efter hyllmeter av tyg. Från de mest bortglömda gamla 80-tals polyestrar till högkvalitativ ekobomull. Hela stället drivs av en gammal man som mest är förvirrad och alltid prutar med sig själv och påminner mig om att han har en vävstol som tillhör min pappas före detta chef.

syhörna

Hittills är jag ungefär halvvägs i projektet. Har ritat mönster, klippt delar och sytt ihop mitt- och sidostycken. Nästa moment blir att sy linning och midjeband, men det får vänta till nästa torsdag för nu vankas det kalasplanering och vietnamesiska vårrullar.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/02/11/dagens-syhorna/

Kommentera

Your email address will not be published.