27 år och födelsehelgen

Äntligen är jag 27 år och lite äldre och klokare. Det är roligt det där med att fylla år. Som barn älskade jag det, som tonåring avskydde jag det och hade ångest varje gång februari började närma sig. Men efter 20 vände det. Helt plötsligt älskar jag att fylla år igen! En dag om året tycker jag om att stå i centrum, bli ompysslad och uppskattad.

Det intressanta med att bli äldre är att födelsedagsfirandet allt mer drar ut på tiden. Som liten hade jag hela umgängeskretsen inom 15 minuter från mitt hus. Nu bor jag långt från föräldrarna, ännu längre från brodern och har både min egen och andras familjer att ta hänsyn till. I år blev födelsedagen till en födelsehelg. Och då har jag ändå inte hunnit med den traditionella födelsedagsmiddagen med familjen och släktkalaset med familjens äldre medlemmar.

tulpaner

Fredag:

Födelsedagshelgen sparkades igång med drinkkväll hemma hos mig. Jag hade laddat med is i mängder och öppnat mitt välfyllda barskåp (eller barkorg, då alla flaskor egentligen står gömda i en korg under ett bord i brist på bättre plats) för allmänheten. Vi blandade cuba libres (tradition i mitt gäng) för fullt, poppade popcorn i min jättelika gryta och bänkade oss framför finalen av På Spåret.

loppis

Lördag:

Lördagen innebar 27 års firande med föräldrarna. De bor på landet och en sak som små landsorter är bättre på än städer är loppisar! Både jag och mamma är loppisfantster så med pappa högljutt suckande i baksätet stannade vi till på varenda second hand-ställe vi såg efter vägen. Genom yrande snö for vi fram på slingrande småvägar och för varje stopp fylldes bilen med fler och fler fynd. Jag hittade så mycket fint att jag kommer att dedikera ett helt inlägg åt dessa lite senare.

När blodsockret började sjunka stannade vi till i en liten stad och promenerade in på ett mysigt kaffe och beställde cortado och morotskaka. Satt där inne och kurade och pratade om åren som gått, hur det känns att bli 27 år och hur läskigt fort tiden går.

Efter ytterligare ett par loppisar, många fynd och middag på en ocharmig vägkrog landade vi hemma hos mamma och pappa för presentutdelning, spel och kaffe. Jag blev överlycklig över att få två gavlar till String-bokhyllan som jag håller på att samla på mig! Och blommor och stickade armvärmare.

När jag till slut kom hem på lördagen lagade jag carnitas med guacamole och mangosalsa till mig och Joakim. Och slängde ihop en marängtårta med citron, lakrits och 27 hallon på toppen. Samtligt stoppade vi i oss framför Melodifestivalen.

paket

Söndag:

Söndagen var ju den riktiga 27 års dagen. Joakim kom förbi och bjöd på riktigt lyxig frukost på morgonen. Och så fick jag blommor och biljetter till en hemlig resa! I juni åker vi till en hemlig destination. Bästa presenten någonsin!

Resten av dagen var jag ganska kalastrött. Tog emot gratulationer från vänner, släktingar och bekanta samtiigt som lag låg i soffan och läste. På eftermiddagen behövde jag komma ut lite så det blev en sväng till IKEA för att kolla på saker till mitt nästa projekt (som jag ska dra igång när bokhyllan är klar…).

På kvällen hälsade Joakim på igen och vi drack te och kollade på den sista filmen i vårt James Bond-maraton: Spectre.

Och det var allt för det här året. 27 år är avklarat, nu förbereder jag mig för 28 år. Läs gärna mina tidigare inlägg om att fylla 26 år, 25 år och 24 år.


Translation: This weekend I celebrated my 27th birthday!

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/02/15/27-ar-och-fodelsehelgen/

1 ping

  1. […] ska jag äntligen dela med mig av helgens loppisfynd! Jag och parenteserna besökte som sagt ungefär varenda loppis som kom i vår väg i […]

Kommentera

Your email address will not be published.