Helgens loppisfynd

Nu ska jag äntligen dela med mig av helgens loppisfynd! Jag och parenteserna besökte som sagt ungefär varenda loppis som kom i vår väg i lördags och jag hittade mängder av fina prylar. Billigt var det dessutom. 100:- för samtliga ting. Ungefär vad en av skålarna hade kostat om jag köpt dem på Myrorna i Göteborg…

Rörstrand Harlekin av Gunnar Nylund

Favoritfyndet var denna askkopp/fat i serien Harlekin från Rörstrand. Designad av Gunnar Nylund och besläktad med vasen som jag köpte för massor av år sedan. Fast till en tredjedel av priset. Hittade den under en hög av dammiga, repiga tallrikar i en iskall lada. Megafynd!

Mässingljusstakar

Hittade två pyttesmå ljusstakar i mässing för löjliga 5:- styck. Älskar ljusstakar och allt som är smått. Och mässing ger en härlig värme till rummet.Fat från 1970-talet

1970-talet är en favorit när det kommer till porslin. Ser framför mig att den söta skål/form från okänt märke kommer att vara underbar att servera jordgubbar i till sommaren.Skål i Rörstrands Nationalservisen

Jag sprang också på en djup stor i Rörstrand Nationalservisen (numera Swedish Grace) av Louise Adelborg. Dekor Nationalservisen (Rörstrand)

Tyvärr känner jag igen dekoren och har inte hittat den på Google, men är det någon som vet så får ni gärna hojta!Kopparkanna

Mamma rotade fram en kopparkanna och tvingade mig att köpa (hon är bra som personal shopper…).Oljelampa i koppar

Och slutligen hittade jag en liten oljelampa i koppar. Veken behöver bytas ut, men när det är gjort tror jag att den kommer att bli perfekt i mitt köksfönster.

Det var helgens loppisfynd! Vilket var din favorit?


Translation: I went to a lot of fleamarkets with my family last weekend. This is what I bought.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/02/18/helgens-loppisfynd/

Kommentera

Your email address will not be published.