Grön vår hos IKEA 2016

Även om överkonsumtion är ett stort problem i samhället (känner mig lagom PK som börjar måste börja med att svära mig fri innan jag skriver något mer…) så tycker jag att det är strålande att stora kedjor på allvar börjar haka på den gröna vågen. Ekologiska bananer finns snart i varenda snabbköp, IKEA serverar veganska köttbullar och kläddjättarna har i all fall ett par ekologiska t-shirtar att välja på.

8 april lanserar IKEA sin vårkollektion Användbar som ska uppmuntra till ett mer hållbart liv hemma. Förutom produkter i naturmaterial som terrakotta och trä finns även redskap som ska bidra till en mer klimatsmart städning, disk och avfallssortering.

ikea användbar ampel

Många av produkterna är riktigt fina dessutom! Själv är jag superförtjust i amplarna. I vår drömmer jag om att bygga en grön oas i vardagsrummet med växter högt och lågt (tveksamt om det kommer att lyckas då allt grönt jag tar i brukar vittra och dö omedelbart…).

ikea användbar förvaringspåse

Kollektionen innehåller bland annat tygpåsar som man antingen kan förvara saker i eller ta med sig till mataffären och paketera frukt och grönt i, istället för plastpåsarna som man alltid tar. Riktigt smart idé – men är det någon som vet vad mataffärerna tycker om detta?ikea användbar lergryta

Römmertopfs klassiska lergryta från 1970-talet återuppstår i stilren design. Perfekt för långsam hälsosam matlagning, men även att baka bröd i.ikea användbar självbevattningskrukorPersonlig favorit är annars de självbevattnande örtkrukorna i terrakotta. ikea användbar vas för sticklingar

… och de gröna glasvaserna för sticklingar.


Translation: IKEA launches it’s new collection Användbar 8th April. Here’s some of my personal favorites.

 

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/04/05/gron-var-hos-ikea-2016/

Kommentera

Your email address will not be published.