Stringbokhylla

Äntligen är min Stringbokhylla som jag fick i födelsedagspresent på plats! Den blev visserligen monterad för över en månad sedan, men jag tycker alltid att jag behöver ”känna in” prylar innan de blir en del av bokhaget på riktigt. I en månad har jag gått här och sneglat, justerat prylarnas placering och beundrat resultatet.

Stringbokhyllan består av två svarta golvgavlar (200 x 30 cm) och sju hyllplan i valnöt (78 x 30 cm). Det fina med Stringsystem är ju att de går att anpassa och modifiera precis hur man vill. Även om den gör sig fint på väggen mellan köksdörren och garderoben så ser jag framför mig hur den så småning om kan växa och bli till ett stort system. När jag får plats, pengar och en ny lägenhet att låta den breda ut sig i.Stringbokhylla

Innehållet i bokhyllan är en salig blandning av böcker och älskade pryttlar. Personliga saker som jag samlat ihop genom livet. Reseminnen, presenter och saker som bara har ett värde för mig.Stringbokhylla

Exempelvis trängs hela min samling av Iittalas Lempi-ljusstakar med en apa i kristall från Kosta Boda. Det finns också två askar med drakar som jag köpte i gymnasiet när jag var hängiven hårdrockare och drömde om att leva i ett hem som dominerades av svart och diverse ockulta prylar. Den tiden är förbi, men kärleken för magiska sagoväsen består.Stringbokhylla

Vaserna är från Åhléns, jordgloben från Indiska, katterna har jag fått i present av Joakim (vars yngre jag syns på bilden…) och är designade av Lisa Larsson. Ljusstakarna är loppisfynd, kamelen köpte pappa till mig på en marknad i Tunisien och åsnan kommer från min allra första flygresa: en semester till Grekland när jag var sju år. Stringbokhylla

Dubbeldäckaren är en kakburk som jag köpte på flygplatsen London Stansted sist jag var där. Nu tjänar den som syskrin och innehåller alla mina saxar, nålar, knappar och andra sygrejer. Stringbokhylla Stringbokhylla


Translation: I’ve finally managed to assemble my new String bokshelf. It’s full och random stuff: memories from my travels, birthday gifts, thrift store findings and other things I like.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/04/13/stringbokhylla/

Kommentera

Your email address will not be published.