Möhippa, aka den ökända pippan

I lördags var det äntligen dags för min nära vän Annies möhippa! Hon är en av de äldsta vänner jag har och en människa som ligger mig mycket varmt om hjärtat. Planerandet har varit i full gång sedan i februari och vi har peppar, längtat och planerat in i minsta detalj.

brunch

Första aktiviteten för dagen var brunch. Större delen av gänget träffades tidigt på morgonen för att skära frukt, steka bacon, koka (hemvärpta) ägg och duka. Under tiden fick en annan grupp uppdraget att röva bort bruden. Det var en något skakig brud som vinglade in genom dörren och blev ordentligt överraskad. Hon hade aldrig kunnat tro att vi var så många som ville fira henne och det var extra speciellt för henne eftersom hon numera bor i en stad långt bort och vi ”äldre” vänner inte förväntas känna hennes nyare. Mycket oväntat att få se sina gymnasiekompisar stå och kasta konfetti i svärmors kök, liksom.

Som sig bör dekorerades bruden med slöja och tiara innan vi skålade för en förhoppningsvis trevlig möhippa (eller pippa, som det visade sig att en tjej alltid trott att det hette). Efter lång brunch kastade vi oss in i bilarna för nästa hemliga aktivitet. Vi for till Skövde för att gå på spa på Aqua Vitalis. Där ägnade vi flera timmar åt att bada bastu, frysa i iskalla utomhuspooler, värma oss på varm hamamsten och gå på intensiv aufgussbastu där en lagom välnärd man viftade med handdukar (vilket fick oss att nästan bryta ihop av skratt, snarare än att känna lugn). En stund på äventyrsbadet klämde vi också in med vattenrutschkanetävling och forsåkning.

möhippa

Efter dusch, sminkning och gruppfoto var det matpaus innan vi for till en hemlig location (som visade sig vara brudgummens garage). Annie var nog lagom nervös när vi klev in innanför dörrarna och avslöjade att vi tänkte göra en fotografering för en egen garagekalender. På ett bord i verkstaden hade vi bullat upp med maskeradkläder och rekvisita som den stackars bruden styrdes ut i.

På kvällen mötte vi upp killarna som haft svensexa samma dag (vilket bland annat innehöll av kidnappa brudgummen klockan halv sex på morgonen och spöka ut honom i cowboyboots och hatt) för gemensam grillkväll. Kvällen avslutades med utgång för de som ville och hemgång för trötta och gravida.


Translation: Last Saturday we celebrated my friend Annie’s bachelorette party. We had brunch, went to spa and had plenty of fun.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/04/26/mohippa-aka-pippan/

Kommentera

Your email address will not be published.