Göteborg Wind Orchestra: A Tribute to Queen

I torsdags var jag, Joakim och Gunnar i Trollhättan och kollade på Göteborg Wind Orchestra i A Tribute to Queen-konsert. Hade egentligen tänkt att se konserten i Göteborg på fredagen, men det var helt slutsålt så vi fick ta en biltur till Trollhättan istället. Det var det värt, för det var så löjligt bra.

Förutom den helt suveräna orkestern (Västsveriges enda professionella?) medverkade Magnus Bäcklund på sång och Balettakademin Göteborg som kör. Bäcklund minns jag mest från Eurovision-duon Fame med Jessica Andersson. De som körde den stela ”Give me your love” i början på 2000-talet och som blev utskällda för att den norska kommentatorn tyckte att de hade lika mycket charm som bokhyllan Billy. Mina förväntningar var inte höga med andra ord, men oj vad fel man kan ha. Vilket röst! Vilken scennärvaro! Att tolka Freddie Mercury är ingen lätt uppgift och att komma ens i närheten är en bedrift. Wow, säger jag bara!

Repertoaren bestod av de absoluta höjdpunkterna ur Queens karriär, blandat med ett par mer okända alster. Samtligt arrangerat för blåsorkester och dirigerat av Alexander Hanson. På programmet stod bland annat Bohemian Rhapsody, We are the Champions, We will rock you och Don’t stop me now. På slutet urartade hela konserten till någon sorts extatisk rockupplevelse. Pensionärerna stod upp i stolarna och dansade och ungdomarna viftade takten med sina mobiltelefoner. I sista numret sjöng publiken med så högt att orkestern höll på att dränkas. Så. Löjligt. Bra.


Translation: Last Thursday me and two friends went to Trollhättan to see Göteborg Wind Orchestra and singer Magnus Bäcklund perform their A Tribute to Queen-concert. It was super, super good!

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/05/03/a-tribute-to-queen/

Kommentera

Your email address will not be published.