Panikslagen, pollenchockad sömmerska

Det råder fullskalig panik för tillfället. Jag ska på bröllop i helgen och har hela tiden känt att allt var under kontroll. Bröllopspresent fixad i god tid, transport till kyrkan ordnad, mat på vägen planerad osv. Klänning att ha på mig letade jag efter redan i början på mars, men där gick jag bet. Eftersom det var gott om tid bestämde jag mig för att istället köpa ett riktigt fint tyg och vara mina egen sömmerska.

Jag hittade ett fantastiskt vackert bomullstyg på brittiska Liberty of London. Gult, småblommigt med inslag av rött och grönt. Mönstret heter Ffion och är inspirerat av ett annat blommigt Liberty-tyg från 1959 samt Libertys klassiska Mitsi-mönster. Beställde, fick hem det snabbt och började sy. Och sedan sprang veckorna bara iväg…

Nu står jag med en klänning med en hel del pyssel kvar, en underkjol som behöver sys och tusen andra prylar att fixa. Dagens plan: maraton framför symaskinen. Tack och lov har jag drabbats av en smärre pollenchock och kan ändå inte vara ute i det underbara försommar(!)-vädret. Tack gud för björkar och helgdagar mitt i veckan.Liberty tyg


Translation: I’m in a rush to complete a dress made of the most beauiful fabric from Liberty of London. Planning on wearing it to my friends wedding at Saturday. If it’s done by then…

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/05/05/panikslagen-pollenchockad-sommerska/

Kommentera

Your email address will not be published.