Like walking on water (en kärleksförklaring till mitt avlopp)

Helgen och början på veckan blev inte riktigt som förväntat, tack vare ett helknasigt avlopp. Jag hade sett framför mig att jag skulle glida runt hemma efter en extra lång arbetsvecka, kolla på Eurovision Song Contest, dricka lite vin och allmänt ha det skönt. Det tyckte dock inte mitt 50 år gamla avlopp…

Golvbrunnen i badrummet har krånglat lite de senaste veckorna. Varje gång jag duschat har vattenpölen på golvet blivit större och större. Ingen panik, det är ju sådant som behöver fixas med jämna mellanrum tänkte jag. Brunnen sitter dumt till under badkaret (med en front som är ett halvdagsprojekt att plocka bort) så jag erkänner gärna att jag mycket, mycket sällan gör mig besväret att plocka bort den och rensa brunnen.

I lördags efter jobbet tänkte jag ta tag i eländet. Skruvade loss fronten, rengjorde uräcklig brunn (så gott det gick) och tänkte att problemet skulle vara löst. Tog en dusch. Och hade plötsligt decimeterdjupt vatten upp till tröskeln. Inte bra, men ingen panik. Torkade, städade och insåg att jag nog fick felanmäla eländet på måndag. Glömde bort problemet, såg på Eurovision (där Ukraina kom från ingenstans och knep guldet från Australien…!?), drack mitt vin och sov.

På söndagen började problemet med avloppet urarta ytterligare. Plötsligt rann det vatten från ett rör mellan golv och handfat. Problematiskt, men fortfarande ingen panik. Jag flyttade ut tvål och handdukar i köket och använde diskhon som alternativt handfat. Riktigt akut blev det på måndagsmorgonen då det började rinna vatten mellan golvet och toaletten. Panikringde till hyresvärden som fick komma med pump, avloppsrensargrejer och till slut slamsugningsbil för att åtgärda eländet. Jag var på jobbet under tiden och kom hem lycklig över att problemet äntligen var löst.

Tog tillfället i akt att storstäda hela badrummet; skura golv, torka av väggar, rensa ur skåp. Avslutade med att hälla ut det smutsiga vattnet i badkaret – och fick upp hela hinken på golvet eftersom golvbrunnen fortfarande inte fungerade. Tillbaka på ruta ett. Ny runda med hyresvärd, stor pump och avloppsrensargrejer. En två meter lång man låg på golvet i mitt badrum halva tisdagen (han var så lång att han knappt fick plats i badrummet; benen stack ut i hallen…) innan problemet till slut var åtgärdat. Idag har jag äntligen, äntligen kunnat ta en normal morgondusch. Tänk vad ett litet avlopp kan ställa till med…


Translation: This weekend would have been great if it wasn’t for my drain. I live in a 50 year old house and this weekend my drain gave up and I had water leaking in from the bathtub, sink and toilet. It took my landlord two days to fix it so I havn’t been able to shower for four days. Thank God it’s mended now.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/05/18/like-walking-on-water-karlek-till-mitt-avlopp/

Kommentera

Your email address will not be published.