Sytt: Grå a-linjeformad kjol, aka Delphine

Innan vi helt släpper hämningarna och börjar vandra runt i stora skjortor, lösa sommarklänningar och sandaler på heltid vill jag passa på att visa upp mitt senaste projekt. Jag har sytt lite sporadiskt i vår på grund av tidsbrist men förrutom klänningen som jag stressade ihop till min väns bröllop så har jag även knåpat ihop en kjol.

Mönstret är hämtat från en av mina favoritböcker; Love at First Stitch av Tilly Walnes och modellen heter Delphine. Den har hög midja, är lite a-linjeformad och har en skön rörelsevidd. Lagom lång för att kunna bära på jobbet dessutom. Jag valde ett grövre bomullstyg i grått med vita rutor vilket ger tyge härlig stadga, men ändå mjuk följsamhet.delphine kjol

Det bästa med kjolen är att den passar till allt: uppklädd med blus och högklackat, nedklätt med en t-shirt och smutsiga Converse, eller som här: vardagssnygg med collagetröja, skjorta och grova strumpbyxor. Jag tänker mig redan att jag borde sy ett par varianter till: varför inte en i marinblått, en prickig  och en svart- och vitrandig?


Translation: The latest addition to my wardrobe is a home made skirt. The pattern is from the book Love at first Stitch by Tilly Walnes and the model is called Delphine.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/06/07/sytt-gra-linjekjol-delphine/

Kommentera

Your email address will not be published.