Ett rosa bröllop på landet

I början på maj var det äntligen dags för min kompis Annies bröllop. Jag for dit med en brokig skara knäppa vänner som jag lärde känna under gymnasietiden och det kändes lite som bröllop och klassfest i ett. Helt sjukt känsla förresten, när ens vänner börjar gifta sig och man själv fortfarande känner sig 17 år gammal. Annies bröllop

Efter en vecka av regn och knappa plusgrader grydde bröllopsdagen och det var tjugo grader varmt och strålande sol när vi samlades utanför kyrkan.

Annies bröllop

Bröllopet hade ett pastellrosa tema med återkommande inslag i form av vitsippor i kristallglas. Vigseln var så vacker att det minsann kom en flod av tårar. Den första rann redan när brudparet stegade in och jag tror inte att jag slutade gråta förrän det var dags att gå ut.

Annie bröllop

Plötsligt var de man och hustru och ett hav av gäster ville fira och gratulera. Jag och Josefine drog en lättad suck över att brudgummen sa ja. Vi hade nämligen fått det intrikata uppdraget att se till att hela vigseln sändes på videolänk till vår kompis Linn som bor i USA. Strax innan vi skulle gå in i kyrkan kom brudens mamma och upplyste oss om att brudgummen hotat (på skoj, hoppas vi…)  att lämna kyrkan om vårt Skypesamtal på minsta sätt störde vigseln.

Annie bröllopEftersom det var ett riktigt ”bonnabröllop” hörde det till att vigseln efterföljdes av lite spontan cruising. Men först fick brudparet posera framför sin bil, vackert ackompanjerade av lantliga åkrar och dammande traktorer.

Annies bröllop

Medan brudparet åt middag med den närmaste släkten passade vi andra på att fylla magarna och dricka öl på en solig uteservering. Och tagga till inför kvällens fest. När vi ankom till festplatsen väntade tipspromenad med frågor om brudparet (jag och Josefine blev avslöjade som de värsta stalkarna, eftersom vi kunde ungefär alla frågor…) och efterföljande lekar.

Annies bröllop

Sedan vankades det pastellrosa bröllopstårta, kaffe och avec…Annies bröllop

… innan det var dags för brudvals (som blev en brudbugg) och följdes av total invasion på dansgolvet.


Translation: Here’s some pics from my friends Annies wedding.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/06/09/ett-rosa-brollop-pa-landet/

Kommentera

Your email address will not be published.