Grillfest och midsommarveckan

Helgen rusade förbi med jobb och grillfest. Det är en stående tradition i mitt kompisgäng att Ann-Sofie och Anders alltid bjuder in till grillfest någon gång under sommaren. Och vilken fest det brukar bli. I år hade vi otur med vädret, men vi trotsade kylan och satt ändå ute på en regnblöt terrass och kämpade på med våra fläskkotletter och sojakorvar (mina). Hade det sådär mysigt och avslappnat som man har i gäng där alla känner alla. Någon hade med sig en chipspåse, någon annan hade gjort potatissallad. Alla åt från allt. Och vi värmde oss med vin ur platsmuggar.

När kylan kom på riktigt flyttade vi in och byggde långbord som började i vardagsrummet och slutade i hallen. Där trängde vi ihop oss och åt hemmagjord glass, drack kaffe och päroncognac tills natten mörkande och timmen blev sen. Lulliga och lyckliga skiljdes vi åt och promenerade hem genom sommarnatten. Antagligen en av årets bästa kvällar. Som alltid.

Midsommarveckan

Det är midsommarveckan och lyxig kortvecka. Många börjar gå på semester, men jag ska jobba till augusti (förutom en ledig långhelg i juli). Maximerar varje ledig stund jag får. Såhär tänker jag mig att midsommarveckan ska se ut:

Måndag: Årets bästa dag för oss i handeln! Idag börjar sommarrean och det är fantastiskt skönt att kunna kliva runt i butiken och klistra realappar på dåliga inköp som stått och samlat damm alldeles för länge.

Tisdag: Fortsätter med rea-plocket. På kvällen tänkte jag slänga ihop ett långkok med sojafärs, tomater och mycket chili. Och en sats chokladglass om jag hinner.

Onsdag: Pluggar estniska på morgonen och eventuellt lite diversity management om det finns tid över. Jobbar eftermiddag och vi har leveransdag så jag kommer antagligen mest plocka upp varor.

Torsdag: Jag jobbar förmiddag och tar långledigt vid lunch. Ska gå till biblioteket och hamstra böcker samt införskaffa mat och dryck inför helgen. Dessutom är det den estniska högtiden võidpüha (fredsdagen) vilket jag tänkt att fira på något sätt.

Fredag: Midsommar och jag tänker ta det lugnt och ägna mig åt vanligt anti-firande. Planerar att göra jordgubbstårta och äta potatissallad i alla fall. Och så ska jag umgås med Joakim – vi har inte ”firat” midsommar ihop på tre år!

Lördag-söndag: Ledig och oplanerad. Tänker göra det jag känner för. Kanske börja sy något nytt. Ta en promenad, åka någonstans över dagen eller bara ligga och dra mig med en katt på magen.


Translation: My friends Ann-Sofie and Anders had their annual BBQ-party this weekend. Probably the best party of this year.

This week it’s swedish midsummer and therefore I’ve got a long, nice weekend in front of my. I also plan to celebraty the estonian võidpüha (victory day) on Thursday. 

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/06/20/grillfest-och-midsommarveckan/

Kommentera

Your email address will not be published.