Sytt: Enkla DIY handdukar

Jag klarar mig inte utan ett flertal handdukar i köket. När jag lagar mat kladdas det och sölas åt alla håll och kanter. Och plötsligt står jag alltid där med händerna nerblötta och inte en enda torr handduk inom räckhåll. Eller så kommer jag hem efter jobbet bara för att upptäcka att katten har roat sig med att dra ned varenda tygbit på golvet. Ledsna, halvfuktiga bomullshanddukar ligger överallt på golvet i kök, vardagsrum och hall.

Min mamma sydde alltid handdukar som kunde knytas eller knäppas runt spishandtaget. De springer aldrig iväg, hänger alltid inom räckhåll och är (mer eller mindre) kattsäkra. Jag syr numera också egna spishanddukar. Perfekt att tråckla ihop av gamla, tråkiga diskhanddukar (några hål gör inget…) som jag annars hade slängt. Eller fina, handbroderade loppishanddukar om du vill lyxa till det.

Därför vill jag bjuda på ett enkelt DIY som känns lagom att sysselsätta sig med när energinivån är hög och vilostunden i hängmattan har blivit långtråkig. På sommaren är det perfekt att kunna skapa något nytt av gamla prylar som du ändå har liggande hemma. Inga jobbiga inköpsrundor behövs, det är bara att rota igenom lådorna och plocka fram symaskinen.

1

Knäppbar handduk:

Det enda du behöver för detta busenkla DIY är:

  • En handduk
  • Knappar
  • Symaskin som kan sy knapphål
  • Nål och tråd

Gör såhär: Provhäng handduken för att se hur den ska sitta. Min spis har ett litet handtag så jag fick vika handduken dubbel, men det går lika bra att ha den helt utvikt. Markera vart knapphålen ska sitta. Sy knapphålen på maskin. Sprätta upp knapphålen och prova på handtaget igen. Markera vart knapparna ska sitta. Sy fast knapparna för hand. Voila! Redo att användas!

2


Translation: Here’s one of my favorite DIY’s. How to make a towel with buttons (which always stays in place) out of an old towel.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/07/07/sytt-enkla-diy-handdukar/

Kommentera

Your email address will not be published.