Sommarlugn och panik

Det händer inte mycket i mitt liv just nu. Samtidigt som det känns som att det händer alldeles för mycket. Jag tror att jag lider av åkomman sommarlugn kombinerat med en släng av panik. Trots att jag varit på ungefär hur många aktiviteter som helst i veckan så känns det inte som om jag åstadkommit något alls. Förmodligen beror det på att jag har ett stort skrivbord stående mitt i vardagsrummet, att det ligger tomma IKEA-lådor och att det står hyllor som väntar på att sättas upp i hallen. De skymmer sikten så att säga. Både den fysiska och den inre. Den enda som är glad över röran är katten som tycker att det är urskojigt med nya saker att klättra på.

Veckan har sprungit iväg för mig. I måndags var jag helt desorienterad efter helgen i Köpenhamn (bilder kommer, jag lovar…). Min kropp hade förpassat sig till semesterläge och kände inte alls för att samarbeta och göra vardagliga saker som att jobba och städa. I tisdags försvann hela dagen på IKEA, i onsdags var jag på champagneprovning med jobbet och i torsdags hälsade jag på min mamma och åkte rakt ut på landet för att besöka vår favorittygaffär (där jag köpte två ursnygga tyger som jag ska knåpa ihop något av när tiden infinner sig). Därefter åkte jag hem och bakade rabarberpaj. Fredagskvällen försvann i någon sort utmattningskoma och igår jobbade jag, gjorde fyllda paprikor och hängde med nära och kära. Ovanpå allt detta har jag jonglerat en ovanligt lång och tung arbetsvecka samt ett milslångt skolarbete som krävde betydligt större arbetsinsats än jag förväntade mig. Och ändå sitter jag och tänker att jag inte har gjort något den här veckan. Snacka om dålig verklighetsförankring…

Med det sagt vill jag bara säga puss på er! Njut av sommaren, fastna inte i panikattacker och ha inte ångest över om du inte hinner med det du har tänkt dig. Det är ändå bara illusioner! Namaste!

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/07/17/sommarlugn-och-panik/

Kommentera

Your email address will not be published.