Ljuv semester, katt med kräksjuka och en bruten tå

Medan många är tillbaka på jobbet har jag precis gått in på min andra semestervecka. Jag har tre sammanhängande veckors semester i år, vilket är första gången någonsin. Och jag älskar det! Har äntligen släppt alla måsten och längtar inte tillbaka till jobbet det minsta.
semester

Första dagarna på min semester vigde jag åt att vila. Hängde väldigt mycket med den här typen, som definitivt är en expert inom området. Vi har halvsovit, läst böcker och kollat på tv-serier tillsammans.semester

Jag har spenderat en hel del tid i köket också. Älskar egentligen att laga mat, men vardagsmaten är ju så krävande och tråkig. Som vegetarian är för övrigt augusti en av årets bästa månader. Jag frossar i färska grönsaker i mängder. Här: färska vårrullar med vitkål, morot, salladslök, rädisor, tofu och koriander. Ackompanjerade av en enkel sojadipp och edamamebönor frästa i vitlök, kryddor och sesamolja. Samtliga ingredienser är från sista numret av tidningen VEGO.
semester

När vilan blir lite för långtråkig har jag passat på att pyssla en massa. Broderar exempelvis korsstygn för första gången på sisådär 15 år. Det är ingen barnlek. Vid sidan om håller jag dessutom på att sy en skjortklänning av ett gammalt tyg som jag hittade i en låda när jag städade.

Tyvärr har min andra semestervecka inte börjat så lysande. I en stund av eufori slog jag i foten i en fåtölj här hemma och bröt lilltån. Stackaren är nu prydligt hopklistrad med kirurgtejp och jag knaprar värktabletter för kung och fosterland. Dessutom åkte min katt på matförgiftning och har kräkts sisådär non-stop i ett dygn. Efter fasta och mycket kontrollerat matintag är den lurviga saken dock på bättringsvägen.

Imorgon har jag bokat in en kvällsdejt med pizza och vin tillsammans med mina bästisar. Och på torsdag åker jag på semester. Först till Norge och sedan ”hem” till Baltikum och Östeuropa.


Translation: I’m home on vacation! The first week of three I spent sleeping, sewing and cooking. This week hasn’t started as I hoped though. Broke my pinky toe and my cat got sick. Fortunately she’s better now.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/08/09/ljuv-semester-katt-med-kraksjuka-och-en-bruten-ta/

Kommentera

Your email address will not be published.