Jag drev på en västanvind över Östersjön

Jag är tillbaka på den västra sidan av Östersjön! Visste ni förresten att i Estland heter den Läänemere = Västerhavet? Logiskt egentligen. Har varit i Riga, Lettland en hel vecka och haft det bra, även om jag mer eller mindre varit dyblöt och iskall hela tiden eftersom det varit riktigt oktoberväder. Jag har i alla fall njutit i stora mängder av sovjetisk arkitektur, storstadspuls och lyxen att få sova på hotell. Vädret har dock jobbat emot mig.  Det enda riktiga solljuset jag fått den här veckan var det starka skenet som bländade mig under hela flygresan hem igår.Riga

Som hemkommen semesterfirare försöker jag landa i nuet och knyta ihop alla lösa trådar. Jag börjar jobba igen på måndag och vill pressa ut den allra sista droppen ledighet. Samtidigt som jag har börjat smygstarta och längtar en gnutta efter hösten. Hittills har jag mest pysslat med småsaker; städat (älskar att städa när jag varit bortrest), beställt kurslitteratur, lagt ut gammal kurslitteratur till försäljning, sytt på min skjortklänning, skött om mina blommor och andra saker som aldrig blir av. Och så har jag pussat på min katt, som jag saknat enormt mycket.


Translation: I’m home again after a week of vaccation in Riga, Latvia. It’s been wonderful, but very rainy and cold. Now I’m getting ready for autumn, school and work.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/08/19/jag-drev-pa-en-vastanvind-ostersjon/

Kommentera

Your email address will not be published.