Den första jobbveckan och Syfestivalen

Tänk att jag redan har jobbat en vecka. Det känt som det har gått fruktansvärt fort, samtidigt som det känns som om det var evigheter sedan jag hade semester. Nu längtar jag verkligen efter hösten. På jobbet höstpyntar vi för fullt. Det är fantastiskt mysigt när alla höstnyheter strömmar in i butikerna: rustika grytor, gedigna träskärbrädor och ljuslyktor i mängder. Mjuka pasteller byts mot mustiga färger. Jag kan inte få nog.

Det tar sin lilla tid att komma in i rutinen igen när man varit ledig ett tag. I veckan har jag mest känt mig groggy och försökt återanpassa mig till vardagen. Att gå upp, att klä på sig, äta frukost och bära smink igen. Repen med orkestern drog igång igen och det kändes som om jag inte hade spelat oboe på år och dag. Nästa vecka blir det ännu mer vardag för då drar min första kurs för terminen igång också: handelsjuridik. Sedan ska jag även läsa två kurser i företagsekonomi, men det ligger lite längre fram i tiden.

Som motvikt till alla jobb och alla rutiner drog jag med mig min mamma till Syfestivalen på Svenska mässan i Göteborg idag. Vi strosade runt ett par timmar och klämde på garn och begrundade tyger. Jag känner mig helt proppad med inspiration nu. Önskar mig riktigt grovstickade plädar i gråmelerat garn, stickade tröjor i 50-tals stil, stora lapptäcken, ullvantar med broderier, en maffig ryamatta och sjalar i mjukaste kashmir.


Translation: This week I’ve been back at work. I’m totaly ready for fall now. Give me votive candles and dark colours. Today I visited the sewing fair in Gothenburg with my mom.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2016/08/28/den-forsta-jobbveckan-och-syfestivalen/

Kommentera

Your email address will not be published.