Mina YouTube-prenumerationer

Jag upptäckte YouTube på riktigt för ett par somrar sedan. Från att tidigare bara tittat sporadiskt och mest klickat in för att följa någon länk från valfritt socialt medie eller för att leta upp någon nostalgisk musikvideo från ungdomens svunna dagar började jag använda YouTube som ett mer regelbundet medium. Idag följer jag YouTube-kanaler på ungefär samma sätt som jag följer bloggar och poddar.

Det sköna med YouTube är att det verkligen finns utrymme för att bejaka alla sina små, udda intressen. På YouTube verkar det inte finnas någon gräns för hur smalt ett ämne är, allt finns representerat. Med det sagt passar jag nu på att släppa alla hämningar och visa upp mitt inersta väsen. Detta gillar jag att kolla på (och ungefär här tog jag all prestige och alla försök att upprätthålla bilden av mig själv som en värdig och intellektuell person och slängde ut dem genom fönstret). Och för den som inte helt tappar tron på min smak (eller som kanske till och med, i hemlighet, gillar ungefär samma saker) så har jag tidigare listat mina favoritpoddar.

Mina YouTube-prenumerationer

Mat:

Gordon Ramsay
Egentligen ganska värdelös kanal där det mest publiceras klipp ur Gordon Ramsays TV-program. Någon gång då och då dyker det upp videor där Gordon lagar mat (och berättar om det mest hes röst och brittisk accent) och då är alla gamla repriser förlåtna.

Jamie Oliver’s Food Tube
Jamie Oliver och vänner lagar mat och ger tips. Klassisk receptkanal med en rätt per video. Bra, men lite spretig. Jag följer även Jamie Oliver’s Drinks Tube som bara handlar om drinkar. Jamie själv dyker inte upp på den kanalen särskillt ofta – men vad gör det när det finns genier som Simone Caporale. Videon när han gör 33 typer av Gin & Tonic är något av det mest humoristiska som någonsin gjorts inom mat-genren (tips, tips, tips!)

Matgeek
Johan Hedberg (som även ligger bakom podden Matsamtalet tillsammans med Sigrid Barany) lagar mat, köper löjliga mängder matrelaterade prylar och rasar emellanåt mot matvärlden som vi känner den. Passionerat och nördigt. Jag har för övrigt en stark crush på Kamera-Andreas, som dyker upp som side-kick emellanåt.

RättRätt
Amir Kheirmand, vinnaren av Sveriges mästerkock 2014, driver kanalen som främst utför smaktester på mat av hel- och halvfabrikat. Kanalen har fått ett uppsving på senare tid och har kompletterats med produkttester, provsmakning av matnyheter, vloggar och lite hederlig matlagning. Alltid med glimten i ögat.

Djur:

Cole and Marmalade
Kattkärlek de luxe! Mysigaste kattkanalen på YouTube!

Disco the Parakeet
Undulaten Disco kan förskräckligt många ord, gillar att citera rocklåtar och kastar ur sig de mest spektakulära och humoristiska meningar. 

Jackson Galaxy
Kattkännare mest känd från TV-serien My cat from Hell. Lärorikt om katters beteende och hur vi människor kan hjälp våra katter att bli sina bästa jag.

Spel:

Did you know gaming?
Intressant trivia och fakta om spel, både nya och klassiker.

PeanutButterGamer
Totalt utflippad kanal med välproducerade videor om allt som rör spel. Speciellt udda spel. Riktigt udda. Och lite The Legend of Zelda på det. Omöjlig att ogilla.

The Game Theorists
Vissa tycker att det är nördigt att spela. Jag håller inte med. Däremot tycker jag att det är extremt nördigt när någon lägger timmar på att mäta pixlar på tv-rutor och göra tabeller med avancerade ekvationer för att räkna ut Marios (i Super Mario) längd. Åh, andra sidan – vem älskar inte en nörd? På den här kanalen håller de nördigaste nördarna oss inte så nördiga nördar upplysta om nördiga fakta och teorier från den nördiga spelvärlden.

Two Guys Playing Zelda
Två killar dricker öl och spelar Zelda. Kanalen består främst av play-alongs, vilket inte intresserar mig. Tittar däremot gärna på deras rankingvideor om bossar, tempel och liknande i Zelda-spelen.

VortexxyGaming
Kvinnlig gamer med YouTube’s behagligaste röst. Presenterar genomtänkta teorier om olika event och händelser med koppling till The Legend of Zelda.

Övrigt:

Crazy Russian Hacker
Det är lite oklart varför jag tycker att en utvandrad, amerikaniserad ryss (nåja, ukrainare…) som gör experiment och provar diverse omöjliga ”gadgets” är något av det mest fascinerande som finns. Samtidigt går det inte att tycka illa om Taras Kulakov, mannen med den tjocka ryska accenten, favorituttrycket ”boom” och den finurliga ovanan att ofta skära sig i tummen och envist vägra läsa bruksanvisningar. Amazing!

How it Should Have Ended
Kanal som presenterar alternativa slut till kända filmer. Hysteriskt roligt, underfundigt och med glimten i ögat.

The Film Theorists
Film-versionen av The Game Theorists.

Therese Lindgren
Lifestyle-vloggare och vegan med Sveriges högsta energinivå. Lättittat och beroendeframkallande. Har svårt att förklara storheten, men är ungefär lika hooked som resten av svenska folket.

Trucker Dashcam // Sweden
Lastbilsförare från Göteborg som sammanställer klipp av klantiga, farliga eller bara irriterande trafiksituationer. Förvånande informativt och underhållande. Det finns något djupt tillfredsställande i att få bekräftat att min egen bilkörning inte är så illa som jag ibland är frestad att tro.

WatchMojo
Guilty-pleasure eller perfekt tidsfördriv. Här hamnar jag ofta på morgonen när jag har sju minuter att slå ihjäl innan det är dags att gå till jobbet. WatchMojo är ungefär lika besatta av listor som jag och mina klasskamrater var under lågstadietiden på 1990-talet. Det går att göra listor om allt! Musik, film, spel, dödsolyckor eller tokiga saker som hänt på Wal-Mart.

Yoga with Adriene
Tubens bästa yogakanal! Adriene är en mästare på att på ett humoristiskt och genomtänkt sätt hjälp mig och många andra att ”find what feels good”. Här finns allt från enskilda lektioner för specifika områden till månadslånga program med dagliga yogarutiner.


Translation: Here’s a list of my favourite YouTubers at the moment.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2017/07/19/mina-youtube-prenumerationer/

Kommentera

Your email address will not be published.