Ett litet lass med vegansk hudvård

hudvård

hudvård

En del av mitt nyårslöfte var att veganisera mer i mitt liv. Även om jag inte planerar att bli helvegan (håller kanske på att ändra mig på den punkten, men det kan jag berätta mer om en annan gång) så lovade jag att definitivt göra delar av mitt liv helt veganska. På vilket sätt blir jag gladare av att borsta tänderna med slaktprodukter eller smörja in ansiktet med döda djur?Nu är det lusläsning av ingredienslistor och ivrigt googlande som gäller varje gång jag behöver klicka hem något nytt. Att köpa hudvård i fysisk butik har jag helt gett upp helt. Det finns inte en chans att jag orkar stå som ett fån i ett hörn med mobilen i högsta hugg.

För att tag sedan klickade jag hem en drös nya produkter:

  • Handkräm från CCS samarbete med Threrese Lindgren (har utgått, men säljs numera under varumärket Indy Beauty)
  • Dagkräm ur Pomegranate-serien av Weleda
  • Deodorant från Urtekram
  • Rengöringskräm för ansiktet ur Almond-serien från Weleda

 

Tankar om produkterna:

Handkrämen gillade jag och kan tänkta mig att köpa igen. Trevlig, mild doft. Finns i aprikos eller vanilj, men jag upplevde inte att det var några tydliga dofter. Aprikosen var lätt fruktig och vaniljen lite mer dov. Krämen gick in i huden snabbt, men var aningen för tunn för mig som får extremt torra händer på vintern. Däremot fungerar den perfekt nu när det blivit lite varmare. Det stora minuset är att produkten bara säljs i liten förpackning.

Dagkrämen gillade jag inte alls av den enkla anledningen att den är parfymerad. Jag klarar inte parfymerade produkter i ansiktet. Har tidigare använt dagkrämen ur Almond-serien och gillat den skarpt, men den är inte vegansk. Jakten går vidare.

Deodoranten var rent ut sagt kass. Det är svårt med ekologiska deodoranter, men den här var en stor besvikelse. Tycker annars att Urtekrams kristalldeo är rätt bra, men krämformulan i den här fungerade inte alls på mig. Jag luktar svett redan innan jag kommit till jobbet på morgonen.

Almond-rengöringskrämen är en gammal favorit som jag använt ett tag. Mild och oparfymerad. Tack och lov att den dessutom är vegansk!


Translation: One of my new year resolutions was to live a more vegan life. I’ve promised myself to only use vegan skin care and make up products. Here’s some of my latest buys and with reviews.

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2018/04/10/ett-litet-lass-med-vegansk-hudvard/

Kommentera

Your email address will not be published.