Sytt: Agnes x 2

Jag var inne i ett pysselflow i början på året. Det syddes toppar och klänningar till höger och vänster. Högen med saker att fotografera och publicera här på bloggen växte och växte. Utan att något någosin dök upp. I förra veckan tröttnade jag och hängde in hela högen osorterad och ofotograferad i garderoben. Ska jag bli en duktig pysselbloggare måste jag nog utveckla en bättre rutin för vad jag gör med mina färdiga alster…

Bland de plagg som blev fotograferade innan frustrationen slog till fanns i alla fall två randiga Agnes-tröjor! Mönster från Tilly & the Buttons (som vanligt) och tyg från Stoff & Stil (som vanligt). Håll tillgodo!

Agnes #sewingagnesFörst ur är en röd- och vitrandig variant med långa ärmar och rynkning i fram. Eftersom jag är otroligt dålig på att verkligen mäta innan jag börjar sy så hade båda tröjorna mått bra av att vara en storlek större än de är. Lite rörelseutrymme är alltid trevligt (och med detta vill jag egentligen säga att storlekarna i mönstret är något små – jag som i vanliga fall har 34/36 eller UK8/10 skulle behövt ha en storlek 3, inte 2 som enligt mönstret)Agnes #sewingagnesÄlskar de långa ärmarna och den runda halsringningen. Tycker att många t-shirtar man köper i affärerna är alldeles för urringade, men den här blev perfekt.Agnes #sewingagnesValde att klippa halslinningen på ”fel håll” för att skapa en motsatt effekt. Sydde också en ganska diskret rynkning vid halslinningen, men man kan med fördel rynka mer för en starkare effekt.Agnes #sewingagnesTyget är för övrigt fantastiskt med smala linjer och glitter! Agnes #sewingagnesÄr imponerad övermin förmåga att matcha ränder, speciellt eftersom jag gjorde det lite på känn och utan någon som helst aning om hur mönstermatchning egentligen ska gå till.Agnes #sewingagnesDen andra Agnes-toppen gjorde jag med kortare ärmar. Valde ett riktigt mjukt stretchtyg med lite bredare svarta och vita ränder.Agnes #sewingagnes Agnes #sewingagnesÄven denna med kontrasterande halsringning och en lätt rynkning.Agnes #sewingagnesGillar ärmarna som är korta, men ändå klädda på något sätt. Det värsta jag vet är för korta ärmar som bara korvar upp sig och lägger sig på axeln.

Kan överlag rekommendera Agnes till alla som söker den perfekta tröjan! Enkel att variera och kan vara allt från en baströja till ett statement piece med rynk och stora puffärmar. Finns också ett enkelt hack för att förvandla tröjan till en klänning. Kommer definitivt att bli fler sydda av denna framöver!


Translation: I’ve made myself two striped Agnes shirts (pattern by Tilly & the Buttons).

Permalänk till denna artikel: http://www.tantcarin.se/2018/05/23/sytt-agnes-x-2/

Kommentera

Your email address will not be published.